Activiteiten binnen en buiten ons nieuwe biljartgebouw

activiteit buiten      Opfleuren buiten gebeuren

Besloten werd de ruimte rondom het gebouw in te zaaien met gras. Daarvoor is loonbedrijf Ed Scholtes uit Honselersdijk ingeschakeld. Vooraf al het gras en onkruid doodgespoten met Round Up. Ed begon met de ruimte te kopeggen Daarna moest er eerst flink puin geruimd worden. Dat werd vlot aangepakt door onze puinruimers m.n Geert Duindam, Aad Groenewegen, Lau van der Knaap en Leo Vollebregt. Het puin afgevoerd met een aanhangwagen naar de vuilstort (wel makkelijk de vuilstort als buurman) Daarna heeft Ed Scholtes de ruimte geëgaliseerd zodanig dat het afwaterend werd naar de sloot rondom het gebouw en we niet hoeven te draineren Vervolgens  gras gezaaid (traag groeiend gras) en gewalst. Jammer dat het een ongelooflijk droog voorjaar was en duurde het nogal voor dat het groen werd en stond er ook veel onkruid tussen Het onkruid grotendeels onder de knie gekregen door het te spuiten met een middel waar het gras geen last van had. De distels waren eerst verwijderd door Lau van der Knaap. Ook kregen we last van mollen. Die zijn te grazen genomen door Aad Straathof door mollenklemmen te zetten. Een aantal onkruiden bleken bestand tegen de onkruidbestrijder en werd er besloten dat af te maaien. Jan van Leeuwen uit Naaldwijk bood spontaan aan deze klus wel even te klaren. Na het maaien begint het al aardig op een biljartlaken te lijken. Ed Galje heeft aangeboden graag te willen helpen bij eventuele buitenwerkzaamheden.

De container (het “buitenhuisje”) wordt met een likje verf opgeknapt door Cor Zoon en Aad van der Berg.

Ook hebben we een ramenlappersclub t.w. Cees Bom, Anton van Veen en Philip Sta. die op aangeven van onze locatiebeheerder Joop Flaton de ramen schoonmaken.

Binnen heeft Carla Zuiderwijk ( onze schoonmaakster ) een mooie schuifkast gekregen om al haar schoonmaakmiddelen in op te bergen. Deskundig in elkaar gezet door Ben Bellekom met assistentie van Aad van der Berg.

Walter Olsthoorn en Joop Flaton kregen het voor elkaar om de 2 grote match tafels in te wisselen voor 2 club tafels alleen voor dé en montagekosten.

Leo Vollebregt