Westlands Kampioenschap 3-banden 2023

11b Uitslag Driebanden 2023 A en B [26]

11a UItslag Driebanden C Klasse 04 – 02 – 2023[89]

 

Het was al weer 3 jaar geleden, dat het Westlands Kampioenschap 3-banden kon worden gespeeld. We konden genieten van twee volgeboekte dagen met alle biljarts bezet en tweemaal 40 biljarters in huis. De deelnemers kwamen uit alle richtingen van het Westland te weten 18 spelers van Carambole uit Monster, 2 van het Anker uit De Lier, 1 van ’t Hof uit Honselersdijk, 1 van De Vliet uit Maasland, 2 van BC Den Hoorn, 4 van de Driehoek uit Naaldwijk, 8 van Europoort uit Hoek van Holland, 2 van de Hunselaar, 8 van de Old Counter uit Wateringen, 2 van ONA uit Poeldijk en 30 van ons eigen Groene Hart uit Naaldwijk. De volledige uitslagen zijn in de bijlagen weergegeven.

Winnaar in de klasse C werd ‘good old’ Siem Kleijn van de Hunselaar met een moyenne van 0,428. Verdere uitslag 2-deTeun de Vree, 3-de Jaques Krijgsman en 4-de Ad van Koppen.

In de klasse B werd kampioen Ron van Spronsen van de Carambole met een gespeeld moyenne van 0,443; een tweede plaats voor Peter Grootendorst, 3-de was Piet Duijndam en 4-de Theo Raaijmakers.

In de klasse A werd een spannende finale gespeeld tussen Aad van de Berg van de Driehoek en Leo Fransen van ’t Groene Hart. Van de Berg speelde de partij uit op 20 caramboles in de 50-ste beurt met een toernooi-moyenne van 0,638. In de gelijkmakende beurt zou Fransen met 3 caramboles nog gelijk kunnen komen. Hij slaagde daar met 2 caramboles net niet in en voorkwam daarmee een barrage. 3-de werd Peter Zuijderwijk en 4-de Johan Mooijman van de Old Counter. De finale-winnaars kregen een prachtige wisselbeker uitgereikt.